23. juulil toimub juba traditsiooniks saanud Avatud talude päev.
Uute maitsete ja kogemuste jahtijatel tasub oma avastusretke sihtkohaks sel päeval valida Põhja-Eesti (sh ka Ida-Harju piirkond), sest kevadsuvist aega on siinkandis kasutatud kogukonna tugevdamiseks ja kohaliku toidu pakkumise viimistlemiseks.
Veebruaris 2017 valmis koostööprojekti “Põhja-Eesti kohalik toit” raames toidupärimuse uuring, mis toob välja Põhja-Eestile eripärased toidud ja toidukultuuri viikingiajast kuni lähiminevikuni.
Pärimuse najal on kohalikud toidutootjad ja toitlustajad arendamas oma tooteid ja menüüsid, andmaks pärimuskultuuri roogadele uuenduslikku ja tänapäevast nägu.
Üle-Eestiline avatud talude päev annab hea võimaluse oma silmaga uurida, milliste põnevate toodete ja teenustega kohalikud tootjad, toitlustajad ja kogukonnad välja on tulnud.
Avatud on talukohvikud, näha saab ürdikasvatust, käsitööveinide tootmist, küülikukasvatust ja palju muud.
Avatud on kohalikud restoranid ja trahterid.
Rohkem infot Põhja-Eesti kohaliku toidu kohta, toidumärgise kandjate nimekirja ning ka viidatud toidupärimuse uurinu leiate veebilehelt
https://kohaliktoit.arenduskoda.ee/
Avatud talude päeva kohta leiate täpsemat infot ning avatud talude kaardi: https://www.avatudtalud.ee/