MTÜ Ida-Harju Koostöökoda koostöös MTÜ Arenduskoja ja MTÜ Lääne-Harju Koostöökoguga ootab kõiki kohaliku toidu tootmise, töötlemise või toitlustamisega tegelevad organisatsioone ja isikuid
Põhja-Eesti kohaliku toidu arengupäevale 18. novembril kella 10:30 – 16:00 Anija mõisas (Anija mõis, Anija küla, Anija vald, Harjumaa).
Oodatud on kõik Põhja-Eesti kohaliku toidu tootjad, töötlejad ning toitlustajad, et üheskoos arutleda piirkonna toidu väärtustamise võimalustest läbi ühise toidumärgise ning kohaliku toidu temaatika toetamise võimalustest läbi Leader meetme.
Ühtlasi tutvustame uue maaelu arengukava (2014-2020) võimalusi väiketoidu ettevõtjatele.
PÄEVAKAVA
10.30 Saabumine, registreerumine ja kohalike toodete degusteerimine
NB! Palume võimalusel osalejatel kaasa võtta oma toodete näidiseid, teistele maitsmiseks ja tutvustamiseks.
11.00 Sissejuhatus päeva Eha Paas Arenduskojast, Tiina Sergo Ida-Harju Koostöökojast ja Annika Jõks Lääne-Harju Koostöökogust
11.15 MAK 2014-2020 võimalused väiketoidu tootjale, käitlejale ja toitlustajale , teemat räägivad lahti Eha Paas, Leho Verk ja Tiina Sergo
13.00 Lõuna
13.45 Eestimaa Talutoidu märgisest – Leho Verk Eestimaa Talupidajate Liit
14.15 Eesti kohalik toit Eesti ja Euroopa kontekstis ning Põlvamaa Rohelise Märgi lugu –väiketootjate koostöö toidu ühisturundusele ja toote arenduses – Kaire Mets, Kopli Taluköök
15.15 Põhja-Eesti toidumärgise edasised tegevused ja laienemine põhja rannikul
Arenduskoja, Ida-Harju Koostöökoja ja Lääne-Harju Koostöökogu Leader strateegia kohaliku toidu arendamisse suunatud tegevuste tutvustus, arutelu ja täiendamine
Registreerumine:
FB lehel registreerudes
Meiliaadressidel: ehapaas@gmail.com või tiina.sergo@idaharju.ee
Registreeruda palume hiljemalt 10. novembriks 2014
Lisainfo: Tiina Sergo, Ida-Harju Koostöökoda, 56945871
Eha Paas, Arenduskoja toiduteema eestvedaja 517 0214