LEADER määrus on muutunud

Jõustunud on määruse ”LEADERi kohaliku arengu strateegia 2023–2027 rakendamine” muudatus. Projektitoetuse taotlejate jaoks on kõige olulisem hinnapakkumisi puudutav muudatus. Sellekohane info on toodud meie kodulehel www.idaharju.ee/taotlusvoor-2024/, kohustuslike dokumentide all.

Lisaks võib oluline olla ka vähese tähtsusega abi ülemmäära muutus. Vähese tähtsusega abi puhul ei tohi ühele ettevõtjale projektitoetuse andmisele vahetult eelnenud kolme aasta jooksul antud vähese tähtsusega abi koos taotletava projektitoetusega ületada komisjoni määruse (EL) 2023/2831, milles käsitletakse Euroopa Liidu toimimise lepingu artiklite 107 ja 108 kohaldamist vähese tähtsusega abi suhtes (ELT L, 2023/2831, 15.12.2023), artikli 3 lõikes 2 sätestatud vähese tähtsusega abi ülemmäära 300 000 eurot.

HINNAPAKKUMISED

Projektitoetuse taotleja peab toetatava tegevuse raames tellitava töö või teenuse või soetatava vara maksumuse mõistlikkuse ja põhjendatuse välja selgitama järgmiselt:

  • Kui toetatava tegevuse raames tellitava töö või teenuse või soetatava vara käibemaksuta maksumus ületab 5000 eurot, küsib projektitoetuse taotleja üksteisest sõltumatute asjakohaste hinnapakkujate käest vähemalt kolm võrreldavat hinnapakkumust.
  • Kui toetatava tegevuse raames tellitava töö või teenuse või soetatava vara käibemaksuta maksumus on 5000 eurot või sellest väiksem, küsib projektitoetuse taotleja asjakohase hinnapakkuja käest vähemalt ühe hinnapakkumuse.

Hinnapakkumus peab sisaldama:

  • projektitoetuse taotleja nime,
  • hinnapakkuja nime, registrikoodi ja kontaktandmeid,
  • hinnapakkumuse väljastamise kuupäeva
  • töö, teenuse või vara üksikasjalikku kirjeldust
  • käibemaksuta ja käibemaksuga maksumust
  • vajaduse korral tehniliste tingimuste loetelu, mis osutab tehnilisele spetsifikatsioonile.

Hinnapakkumuseks loetakse ka muud dokumenti, millest peavad selguma nimetatud andmed, välja arvatud taotleja nimi, hinnapakkuja registrikood ja töö, teenuse või vara käibemaksuta maksumus (näiteks kuvatõmmis veebipoest, teenuse pakkuja veebilehelt vm).

Projektitoetuse taotleja võib küsida alla kolme hinnapakkumuse, kui kolme hinnapakkumust küsida ei ole objektiivselt võimalik.

Ehitustööde hinnapakkumine peab olema PRIA vormil.

NB! Projektitoetuse taotleja ei või küsida hinnapakkumust endaga seotud isikutelt tulumaksuseaduse § 8 lõike 1 tähenduses*.

*nõuet ei kohaldata ühistegevusega seotud projektijuhtimise korral.

Ühistegevuse korral:

  • Koostab projektitoetuse taotleja hinnakalkulatsiooni koos kulude mõistlikkust selgitava põhjendusega
  • Kui käibemaksuta maksumus ületab 1000 eurot, küsib projektitoetuse taotleja vähemalt ühe kulude mõistlikkust tõendava dokumendi, mis sisaldab teavet tellitava töö või teenuse või soetatava vara maksumuse ja koguse kohta.

Väljaselgitatud toetatava tegevuse maksumuse põhjal koostab projektitoetuse taotleja eelarveprojekti, milles esitab andmed toetatava tegevuse kogumaksumuse ja abikõlblike kulude kohta, mis peavad olema põhjendatud, üksikasjalikult kirjeldatud, tuginema tegelikele asjaoludele ning olema vajaduse korral tõendatavad.

 

september 2024
ETKNRLP
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30       
« aug.   okt. »

Uudiste arhiiv/News Archive