Projekt “Põhja-Eesti toidukultuur – Paepealsed maitsed!” disainiprotsessi raames on toimunud kaks seminari, lisaks töötasid meeskonnad kodus. 1. märtsil toimub kolmas disainiseminar Anijal, mil tutvustatakse meeskondade lahendusi.
Disainiseminaride eesmärgiks oli töötada välja lahendused meie piirkonna toidu kättesaadavuse parandamiseks. Seminaride tulemusel valmis igal osalejatest moodustunud meeskonnal teenusekontseptsioon ehk lahendus mingile toiduteemalisele väljakutsele. Osalejad said seminarides ülevaate teenuste disaini põhimõtetest, protsessist ja meetoditest. Seminarid viis läbi Gerda Mihhailova, kes on õpetanud koolitaja ja õppejõuna teenusedisaini metoodikat üle 10 aasta ning töötab Tartu Ülikooli Pärnu kolledžis „Teenuste disaini ja juhtimise“ magistrikava programmijuhina.
Kokku moodustati viis meeskonda ning disainiseminaril pakuti välja ideed:
1. Paknikud – Põhja-Eesti piknikupakid Lahemaal.
2. Põhja-Eesti toidusaatkond Tallinna südames.
3. Põhja-Eesti toidukingituste ühtne tellimissüsteem. Siia on lisatud ka Väike-Maarja taluturu idee kingipakkidesse retseptivoldikute lisamine.
4. Kogukonnapoe rajamine Kundasse.
5. Vergi-Võsu-Eisma Otse Tootjalt Tarbijale kaubakohtumistele hoo juurde andmine läbi kohtumise muutmise suursündmuseks: kohtumistest kujundada suvekuudel mini festival.
Lisaks disainiseminarile toimub juhtkomisjoni nõupidamine.
Lisainfo: Eha Paas, eha@arenduskoda.ee