Lahemaa restoranide nädal koos sõpradega toimub 14.-22. oktoobril.
Restoranide nädal sai alguse Lahemaa mõisate restoraninädalast, nüüdseks on lisandunud toidukohad ka mujalt Põhja-Eestist. Pakume külastajatele maitseelamusi mõisarestoranides, kõrtsides, kodurestoranides ja öko-spa söögitoas. Kõik söögikohad pakuvad külastajatele sel nädalal just piirkonnale omaseid toite. Lisainfo kõigi menüüde, hindade ja lahtiolekuaegadega leiad siit!
Oma restoranid avavad 12 põnevat paika: nii juba tunnustatud söögikohad kui ainult sündmuse raames loodud eriprojektid.
- Uhked mõisarestoranid: Lahemaa pärlid Sagadi, Palmse ja Vihula ning südamaa pool asuv Anija on eriti toredad just nüüd, mil restoranikülastuse saab kombineerida romantilise jalutuskäiguga kaunis sügiseses mõisapargis.
- Toit ja vein: proovi kohapeal valminud jooki koos sobitatud toitudega Valgejõe Veinivillas ja Habaja Viinavabrikus või maitse laia maailma veine ja kuula sommeljeedest pererahva veinilugusid Relais Liimock’is Aaveres.
- Taimetoitlastele on huvitavad menüüd Georgi söögitoas Väike-Maarjas ja Öko-spa Harmoonikumis Viimsis – aga otse loomulikult on nende restoranide toidukaartidel ka näiteks Äntu mahekana ja lumepallisupp kodukanade munadest. Ära maga maha Harmoonikumi kaerakiislit, sest mujalt sa seda juba ei leia!
- Sügisese looduse ilu saab hea toiduga kombineerida Lahemaa mereäärsetes paikades – tuntud ja armastatud kodurestoranis MerMer Kolga-Aablas, Vergi sadama Wirkes’is ja Villa Dombrovkas Karepal. Villa Dombrovka külaliskokk on Maru, kes pakub lausa viiekäigulise õhtusöögi. Kõrvemaal ootab külalisi Pillapalu Forest Retreat chef Ellery Powelliga, kelle kaubamärgiks on metsatoidud.
Restoranide nädalat korraldab Põhja-Eesti kohaliku toidu võrgustik.
Lisainfo: eha@arenduskoda.ee, tel 5170214.
Sündmust toetab Euroopa Liidu Leader-programm.