MTÜ Ida-Harju Koostöökoda osaleb ka kolmandas Põhja-Eesti toidukultuuri arendamise koostööprojektis koos MTÜ Arenduskoda, MTÜ Paik (Pandivere), MTÜ Partnerid (Lääne-Virumaa) ja MTÜ Põhja-Harju Koostöökoguga.
Ootame toiduga tegelevaid ettevõtteid liituma meie kohaliku toidu võrgustikuga ning soovi korral saab taodelda ka märgist.
Ida-Harju Koostöökoja piirkonna Põhja-Eesti kohalik toit märgisekandjad: Habaja Viinavabrik, Vildi Villa, Võtikmetsa Hobikoda, Anija Mõisa kohvik Inn Amorata, Natural Chaga Oü, Laastu Mesi Oü, Mardikate Oü -meetooted, Hindreku Talu mesila – Gonos OÜ, Ravila Mõis OÜ
Tutvu uudiste ja toimuvate sündmustega siin: Põhja-Eesti kohalik Toit koduleheküljel või külasta FB lehekülge.
Projekti üldeesmärk: Põhja-Eesti viie Leader tegevusrühma piirkonda iseloomustab ühine, tänapäeva vajadustest lähtuv toidukultuur!
Projekti otsesed eesmärgid:
– Põhja-Eesti toidupiirkonna toidupärimus on saanud jätku tänapäevase toidukultuuri edendamisele, kus ühelt poolt hoiame alles ajaloolist pärandit, kuid teisalt arvestame tänaseid vajadusi.
– Toimib Põhja-Eesti kohaliku toidu kinkepakkide, toidupakkide ja pikniku pakkide tellimissüsteem, mis põhineb lühikese tarneahela põhimõttel.
– Põhja-Eesti toiduvõrgustik toimib ja on nähtav, meie toit on laialdaselt levinud toitlustusasutustes, rahvaüritustes turgudel ja laatadel.
Projekti sihtgrupid:
– toidu tarbijad nii meie piirkonnas kui ka laiemalt üle Eesti – inimesed kodudes, meie turistid, külalised;
– piirkonna kohaliku toiduga seotud ettevõtted: toidutootjad, käitlejad, toitlustajad, kohalikud kauplused;
– piirkonna kokad, toitlustus ja turismiettevõtted, kes on huvitatud oma nii toidukingituste kui pikniku pakkide teema arendamisest kui ka osalemast toidukultuuri arendustegevustest.
Projekti tegevuskava – tegevussuunad ja tegevused:
Tegevussuund 1. Toidukultuuri edendamine
Tegeleda piirkonna ühtse toidukultuuri kujundamisega läbi õpitubade
Tegevussuund 2. Paepealsed maitsed tarbijani
Toiduretked ja piknikud. Toidupakkide, piknikupakkide ja toidukingituste ühtse tellimissüsteemi loomine. Triiphoonete ja aedade päev.
Tegevussuund 3. Põhja-Eesti toiduvõrgustik toimib ja on nähtav
Toiduvõrgustiku väljasõidud. Lahemaa restoranide nädal koos sõpradega. Märgise hoidmine ja väljaandmine. Teavitustegevus – meililist, koduleht ja sotsiaalmeedia kanalid.
Koostööprojekti kogu eelarve (kõik tegevusrühmad kokku): 129456 eur
IHKK Eelarve: 22100 eur
IHKK Toetus: 18785 eur
Siit saad allalaadida kõiki Paepealsete maitsetega seotud trükiseid:
Jõulutoitude konkursi retseptikogumik: Kodukokkade joulutoitude konkursi retseptid
Talvise retseptikonkursi kogumik: Kodukokkade talvise konkursi retseptid
Kevadise retseptikonkursi kogumik: Kodukokkade retseptid
Põhja-Eesti toidumeened: Toidu- ja joogimeenekataloog
Põhja-Eesti toidupärimus, koostaja Aili Tervonen: Põhja Eesti toidukultuur
Võrgustikku tutvustav trükis 2019: Paepealsed maitsed