Põhja-Eesti kohalik toit tuntuks ehk Paepealsete maitsete koostööprojekti näol on tegemist mitme tegevusgrupi ühise kokkuleppega arendada Põhja-Eesti toiduga seotud tegevusi ja võrgustikku, kuhu on kaasatud ka piirkonna märgisekandjad ja ettevõtjad.
Konkreetsetest tegevustest on kavas:
- Toitu sh. jooke tutvustavad konkursid ja töötoad, mille eesmärk on tutvustada ja tunnustada meie piirkondade ettevõtjate tooteid.
- Põhja-Eesti kohaliku Toidu märgise võrgustiku arendus.
- Põhja-Eesti toidu märgise ja kultuuripärandi tutvustamine.
- Kohaliku toidu kasvatamise ja tarbimise propageerimine.
- Kohaliku toiduga seotud koostöö edendamine toitlustusasutuste vahel, infomaterjalide ja kokaraamatu koostamine, projekti juhtimine.
- Triiphoonetega seotud seminari ja päeva korraldamine.
- Toiduga seotud messidel ja seminaridel osalemise korraldamine.
Ootame liituma meie kohaliku toidu võrgustikuga ning soovi korral saab taodelda ka märgist.
Ida-Harju Koostöökoja piirkonna Põhja-Eesti kohalik toit märgisekandjad: Habaja Viinavabrik, Vildi Villa, Võtikmetsa Hobikoda, Anija Mõisa kohvik Inn Amorata, Natural Chaga Oü, Laastu Mesi Oü, Mardikate Oü -meetooted, Hindreku Talu mesila – Gonos OÜ, Ravila Mõis OÜ
Tutvu uudiste ja toimuvate sündmustega siin: Põhja-Eesti kohalik Toit koduleheküljel või külasta FB lehekülge.
2021 aastal on Põhja-Eesti kohalik toit tuntuks Eesti Toit kahvlihoidja.
Siit saad allalaadida kõiki Paepealsete maitsetega seotud trükiseid:
Jõulutoitude konkursi retseptikogumik: Kodukokkade joulutoitude konkursi retseptid
Talvise retseptikonkursi kogumik: Kodukokkade talvise konkursi retseptid
Kevadise retseptikonkursi kogumik: Kodukokkade retseptid
Põhja-Eesti toidumeened: Toidu- ja joogimeenekataloog
Põhja-Eesti toidupärimus, koostaja Aili Tervonen: Põhja Eesti toidukultuur
Võrgustikku tutvustav trükis 2019: Paepealsed maitsed
Tegemist on Põhja-Eesti kohalik toit tuntuks teise projektiga. Kolmanda, 2022 aasta algusest käivituva projekti Põhja-Eesti toidukultuur – Paepealsed maitsed tutvustuse leiate siit: