23. mail kell 14-18 Nõmbra Metsarestoranis
Põhja-Eesti toidukultuuri üheksas töötuba algab korilusretkega Nõmbra karjamõisa alal. Koos Metsaresto peremehe Indrekuga korjame metsast ja aasalt värsket rohelist, näiteks harilikku tõlkjat ja põdrakanepit jne. Seejärel suundume Metsarestosse, kus meid ootab peakokk Ellery Powell. Koos teeme umbrohusalati ja tõlkja pesto. Pearoa kõrvale tutvustab Ellery põdrakanepivõrsetest toidu valmistamist.
Päevakava:
Kell 14.00 Korilusmatk (kohtume kell 14 Nõmbra Karjamõisa parklas)
Kell 15.00-18.00 Töötuba ja ühissöömine. Vestlust modereerib Ene Lill.
Lisaks umbrohule kostitab meid metsaresto veel teistegi põnevate maitsetega, nagu:
- Kaselehelimps/Toomingaõie džinn
- Hariliku tõlkja pesto männikoore jahu küpsistega, värske umbrohusalat vutimunadega
- Grillitud hirvefilee, sauté põdrakanepivõrsed, söekartulite ja metsaürtide võiga
- Pihlakapunga ja muraka besee
- Taimetee/kohv/ Nõmbra naps
Palun registreeru SIIN.
NB! Osalemistasu on 10 eurot. Palume registreerimisel teada anda, kellele arve esitada.
Lisainfo: Anne-Mai Helemäe, annemai@idaharju.ee, +372 56 945 871. Oma osalemisest palun teada anda hiljemalt 19. mail. Kohtade arv on piiratud. Juhul kui huvilisi on rohkem, saab ühest ettevõttest osaleda üks inimene.
*Põhja-Eesti toiduvõrgustik ootab Sind osalema meie toidukultuuri töötubade sarjas. Töötubade eesmärk on ühiselt mõtestada meie piirkonna tänaseid toiduvajadusi ja läbi praktiliste õppimiste ja vestluste kujundada ühine arusaam meie tänapäevasest toidukultuurist.